Recept

Zoete aardappel pastinaak soep

Hoe lekker: op een gure dag op de bank ploffen met een grote kom verwarmende soep 🙂
Ik maak veel soep. En vaak. En allerlei soorten. Het is ten eerste hartstikke lekker, en ten tweede een geweldige manier om voedzaam te eten. 

Aan een recept hou ik me eigenlijk nooit. Ik gooi meestal wat groenten bij elkaar in de pan en breng de boel op smaak met kruiden. Zo ook met deze zoete aardappel pastinaak soep. Hij is súper eenvoudig te maken én zit boordevol goede voedingsstoffen. 

Je kan het eten als lunch of diner met een lekkere salade erbij. Let er dan wel op dat je nog wat eiwitten en goede vetten toevoegt. Bijvoorbeeld door de soep te verrijken met linzen, kikkererwten, reepjes gerookte kip of bio soepballetjes. Ook kan je een salade maken met bijvoorbeeld lekker wat noten en avocado, of zoals ik hier deed: glutenvrije toastjes met een dikke laag makreelspread (super easy te maken: makreel, fijn uitje & dotje mayo). 

Onderstaand recept is voor vier kommen soep, maar verdubbel vooral het ingrediëntenlijstje zodat je lekker veel hebt. 

Recept zoete aardappel pastinaak soep met makreel 1

Dit heb je nodig voor 4 kommen soep:

  • 2 grote zoete aardappels (ongeveer 800 gram)
  • 3 pastinaken (ongeveer 500 gram
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • Stukje verse gember (ongeveer 2 cm)
  • 1 groentebouillonblokje of eetlepel bouillonpoeder (liefst zonder e-nummers, bijv. die van Zonnatura is ok)
  • 1 theelepel Keltisch zeezout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel kokosolie
  • Optioneel:
    Een lepel kokoskwark, bosui en peterselie om de soep mee af te toppen.
    Gehakte hazelnoten, pompoenpitten of wat verkruimelde feta erover heen strooien is ook heel lekker!
Recept zoete aardappel pastinaak soep met makreel 3

Zo maak je de soep:

Verhit de kokosolie in een grote pan. Fruit de gesnipperde ui even en voeg daarna het fijngehakte teentje knoflook toe. Schil de zoete aardappels en pastinaken, snij ze in stukjes en voeg toe aan de pan.
Schenk er 1 liter water bij en breng aan de kook. Rasp of snijd de gember fijn en voeg samen met het bouillonblokje toe. Laat een kwartiertje zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer glad. Proef en voeg evt. naar smaak peper en zout toe.

Serveer de soep met toppings die jij lekker vindt. Zoals een dot kokoskwark, bosui, peterselie,  hazelnoten, feta of pompoenpitten. Op je soep kauwen is namelijk goed voor je vertering! Je spijsvertering begint immers in je mond, dus door te kauwen worden voedingsstoffen beter opgenomen. 

Recept zoete aardappel pastinaak soep met makreel 4

Hi, ik ben Linda!

Een positieveling en levensgenieter, vól passie voor gezondheid & voeding.
Geboren in Schagen en woon nu met veel plezier met mijn vriend en 2 zoons (2015 en 2017) in een dorpje vlakbij Amersfoort. 

Ik weet hoe het is om weinig energie te hebben en te strugglen met je gezondheid en de vraag hoe je het beste uit je lichaam én je leven kunt halen. Ik weet ook hoe het is om dit gevoel wel weer te hebben!

Mijn bedrijf is opgericht vanuit de overtuiging dat iedereen eenvoudig haar gezondheid, balans en levensgeluk drastisch kan verbeteren. Hoe mooi om te ontdekken hoe dat voor jou werkt! Zodat je ziet dat een fit en energiek lijf én leven ook voor jou mogelijk is! En daar wil ik jou bij helpen.  

Meer info?

NIEUWSBRIEF

Stop me in je inbox! Regelmatig een portie verse inspiratie, toffe leefstijl- & voedingsweetjes en praktische tips.

Meer lezen?