Recept

Zelfgemaakte glutenvrije broodjes

Ik ben dol op brood! Maar toch is glutenvrij eten is iets wat ik zoveel mogelijk probeer te doen. Ik voel me daar zoveel beter bij! (Wil je meer weten over wat gluten doen? Lees dit blog dan even.)


Maar omdat ik soms toch zóveel zin heb in zo’n lekker bammetje, maak ik mijn broodjes regelmatig zelf. Deze keer experimenteerde ik met havermout, en ik kan je zeggen: het resultaat mag er zijn!

Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig (no worries, ook geen broodbakmachine) en in 25 minuutjes staan ze op tafel. 

Je kunt naar hartenlust variëren door wat noten, pitten en zaden aan het beslag toe te voegen.

Daarnaast tover je ze met wat kruiden binnen een handomdraai om tot bijvoorbeeld Italiaanse pizzabroodjes, door bijvoorbeeld tijm, rozemarijn of oregano toe te voegen aan het beslag.
Of wat fijngesneden olijfjes en zongedroogde tomaatjes, hmmm.. Heerlijk om te beleggen met geitenkaas en rucola! Je kan ook kiezen voor een wat ‘warmere’ variant door wat kaneel toe te voegen aan het beslag, lekker met notenpasta en banaan erop. 

Enjoy!

Recept glutenvrije broodjes havermout 1

Dit heb je nodig voor 4 broodjes:

  • 100 gram havermeel (als je geen havermeel hebt kun je ook havermout even fijn malen in je keukenmachine)
  • 80 gram yoghurt. Ik gebruikte de gefermenteerde yoghurt van Rauw Power. Je kan ook volle (bio) kwark of een plantaardige variant als haver- of amandelkwark gebruiken.
  • 2 eieren
  • Theelepel keltisch zeezout
  • Optioneel: 

Kruiden (ik gebruikte nu 2 theelepels verse tijm) 

Eetlepel lijnzaad

Eetlepel chiazaad

Recept glutenvrije broodjes havermout 3

Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Mix de ingrediënten door elkaar met een staafmixer of een garde. Wanneer je een staafmixer gebruikt krijg je een wat gladder beslag en daardoor mooiere broodjes.

Schep het beslag op de bakplaat in vier kleine rondjes. Smeer uit tot platte rondje broodjes en schuif de plaat 20 tot 25 minuten in de oven. De broodjes zijn klaar wanneer ze stevig en goudbruin zijn.

Je kunt de havermout broodjes twee tot drie dagen bewaren in de koelkast. Invriezen kan ook!

Recept glutenvrije broodjes havermout 4

Hi, ik ben Linda!

Een positieveling en levensgenieter, vól passie voor gezondheid & voeding.
Geboren in Schagen en woon nu met veel plezier met mijn vriend en 2 zoons (2015 en 2017) in een dorpje vlakbij Amersfoort. 

Ik weet hoe het is om weinig energie te hebben en te strugglen met je gezondheid en de vraag hoe je het beste uit je lichaam én je leven kunt halen. Ik weet ook hoe het is om dit gevoel wel weer te hebben!

Mijn bedrijf is opgericht vanuit de overtuiging dat iedereen eenvoudig haar gezondheid, balans en levensgeluk drastisch kan verbeteren. Hoe mooi om te ontdekken hoe dat voor jou werkt! Zodat je ziet dat een fit en energiek lijf én leven ook voor jou mogelijk is! En daar wil ik jou bij helpen.  

Meer info?

NIEUWSBRIEF

Stop me in je inbox! Regelmatig een portie verse inspiratie, toffe leefstijl- & voedingsweetjes en praktische tips.

Meer lezen?