Een warm ontbijt vind ik zo lekker, zeker in de koudere maanden. Deze crumble is heer-lijk én super makkelijk te maken. Een soort taartje als ontbijt 🙂 Ik maak ‘m vaak de avond van tevoren al klaar, dan hoef ik het de volgende ochtend alleen even in de oven te zetten. Lekker makkelijk, daar hou ik van. En van de geur die je tegemoet komt loopt het water in je mond.
Nog een plus van dit ontbijt is dat je door de combinatie van appel, havermout, amandelmeel, noten, zaden, pitten, kokosvet & -kwark een mooie variatie te pakken hebt aan goede vetten, vezels en eiwitten. Je weet inmiddels vast wel dat dat altijd iets is waar ik op let, omdat dat zo enorm bijdraagt aan je gezondheid. Hiermee geef je je lijf een goede start en voel je je lekker lang verzadigd.
Varieer er ook lekker op los! Probeer het bijvoorbeeld eens met paranoten, pompoenpitten, walnoten, chiazaad, cashewnoten, peer, kokosrasp, rood fruit etc.
Geniet ervan!
Dit heb je nodig voor 1 grote of 2 kleinere porties:
- 1 grote of twee kleine biologische appels
- 40 gr havermout
- 20 gr amandelmeel
- ½ eetlepel honing
- ½ eetlepel kokosvet
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- 1 eetlepel lijnzaad (koop het liefst de hele en maal deze fijn met bijv. een koffiemaler (link naar favorieten). Is veel gezonder dan wanneer je de gebroken koopt.
- Klein handje ongebrande noten (ik gebruikte nu hazelnoten, maar varieer hier vooral lekker op los)
Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Snij de appel in kleine blokjes en doe ze in de ovenschaal. Voeg de kaneel toe en roer even door elkaar.
Doe dan de havermout, amandelmeel, kokosvet, honing, zonnebloempitten, lijnzaad en noten in een kom en kneed met je hand goed door elkaar.
Verkruimel het over de appel in de ovenschaal en zet 20 minuten in de oven.
Serveer de crumble met een lekkere dot kokoskwark er bovenop.
Eet smakelijk!