Jaaaa dit is met stip een favoriet lunchgerecht hier thuis hoor 🙂 De combinatie van gegrilde groenten, feta en kikkererwten = so good!
En wist je dat kikkererwten ook nog eens supergezond zijn? Ze bevatten weinig calorieën, maar wel heel veel verschillende vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten. Daardoor zorgen ze ervoor dat je lekker lang een verzadigd gevoel hebt!
Het liefst gebruik ik de gedroogde kikkererwten en laat deze eerst een nacht weken voor ik ze de volgende dag een uurtje kook (ik maak dan gelijk een voorraadje en doe wat potjes in de vriezer: superhandig als je een volgende keer weer een salade of hummus wilt maken!)
De voorgegaarde kikkererwten uit pakjes en blikjes bevatten namelijk bepaalde (hormoonverstorende) stofjes die je liever niet in je lijf wilt hebben.
Heb je geen tijd om eerst te weken en koken? Kies dan voor de glazen pot met bio kikkererwten.
En varieer er vooral lekker op los met groenten. Voor een meer zomerse variant kun je bijvoorbeeld de pastinaak vervangen voor aubergine en de laatste 10 minuten in de oven nog wat cherrytomaatjes toevoegen.
Eet smakelijk!
Dit heb je nodig voor 2 flinke porties salade:
- Ongeveer 300 gram kikkererwten
- 1 zoete aardappel
- 1 pastinaak
- 2 paprika’s
- 1 courgette
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels milde olijfolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- ½ theelepel gerookt paprikapoeder
- ¼ theelepel kaneel
- ¼ theelepel korianderpoeder
- 50 gram feta
Voor de dressing:
- 1 grote eetlepel hummus (bijvoorbeeld deze! Link naar recept hummus)
- 2 eetlepels sap van een citroen
- 1 eetlepel goede extra vierge olijfolie
- Snuf peper en Keltisch zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de paprika’s en de courgette en schil de pastinaak en zoete aardappel. Snijd alles in stukjes, doe het in een grote kom en besprenkel met de azijn, de milde olijfolie en alle kruiden. Hussel goed door elkaar.
Spreid de groenten uit op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven voor ongeveer 25 minuten.
Maak dan de dressing. Dit doe je door de hummus te mengen met het citroensap, de olijfolie en wat peper en zout.
Doe de kikkererwten in een saladekom (als je die uit pot gebruikt: spoel eerst goed af onder de kraan) en roer de dressing erdoorheen. Als de groenten klaar zijn schep je deze er ook doorheen. Aftoppen met feta en smullen maar!