Pompoenen: ik hou ervan 🙂 Er zijn zóveel lekkere dingen die je met pompoen kunt maken.
En het is ideaal als je gezond wilt eten! De vezels zorgen er namelijk voor dat je goed gevuld bent en helpen je darmen gezond te houden. Daarnaast krijg je via pompoen lekker veel ijzer, calcium, vitamine C en E binnen. Oranje groenten zitten ook vol met bètacaroteen, wat super is voor gezonde ogen, je huid en als antioxidant helpt het ook om vrije radicalen weg te vangen en daardoor je cellen en weefsels gezonder te houden.
Met de shiitakes erbij is het een heerlijke combi. Voeg daar nog wat geitenkaas, walnoten en kaneel aan toe en je hebt een lekkere volledige maaltijd.
Deze salade kun je tot 2 dagen later ook nog eten, dus ook handig om mee te nemen naar je werk bijvoorbeeld!
Dit heb je nodig voor 2 a 3 porties salade:
- 1 pompoen
- 100 gr quinoa
- 2 flinke eetlepels zachte geitenkaas
- bakje shiitakes
- 2 takjes peterselie
- snuf peper en Keltisch zout
- scheutje olijfolie (mild)
- hand walnoten
- 1 theelepel kaneel
- sap van een halve citroen
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de pompoen goed, halveer hem en lepel de pitten eruit.
De schil kan je er gewoon op laten, dat wordt in de oven straks lekker zacht.
Snij in parten en besprenkel met een beetje olijfolie, wat peper en de kaneel. Leg ze op de bakplaat en bak in de oven gaar in ongeveer 20 minuten.
De baktijd ligt een beetje aan de maat van de parten en aan je oven, dus check het na 15 a 20 minuten even door erin te prikken. Is het vruchtvlees zacht? Dan is het ready!
Kook ondertussen de quinoa gaar volgens de bereidingswijze. Giet het overtollige water af en breng op smaak met een snuf peper, Keltisch zout en het sap van de halve citroen. Snij de peterselie fijn en schep dit er doorheen. Bak in een andere pan de shiitakes en schep dit ook door de quinoa.
Haal de pompoen uit de oven, leg de parten boven op de quinoa en maak af met extra peterselie, walnoten en geitenkaas.