Ik dacht dat het mij nooit zou overkomen...

Maar in 2019 gebeurde er iets dat alles veranderde en waardoor ik uiteindelijk ontdekte wat mijn missie is

NAMELIJK:

Jou inspireren om eenvoudig je gezondheid, balans en levensgeluk drastisch te verbeteren. Zodat je ziet dat een fit en energiek lijf en leven ook voor jou mogelijk is!

Jou inspireren om eenvoudig je gezondheid, balans en levensgeluk drastisch te verbeteren. Zodat je ziet dat een fit en energiek lijf en leven ook voor jou mogelijk is!

O

linda de groot

Als klein meisje was ik vastbesloten om de wereld te gaan veroveren

Ik droomde over wat ik allemaal zou gaan doen, wat ik zou meemaken en wie ik zou zijn! In ieder geval veel van de wereld gaan zien, doen wat ik leuk vind, maximaal genieten en ‘iets moois doen met mensen’. Ik ging ervoor, en voor mijn 25e werkte ik al als HR-Adviseur in een grote organisatie.

Voor de buitenwereld had ik het prima voor elkaar, maar van binnen groeide langzaamaan het gevoel dat er iets niet klopte. Echter van jongs af aan heb ik mezelf aangeleerd mijn gevoelens te onderdrukken en te vertrouwen op mijn verstand. Écht voelen in mijn lijf en mijn hart volgen? Dat vond ik lastig. Hierdoor miste ik de signalen die mijn lichaam mij gaf en voelde ik niet aan wanneer ik over mijn grenzen ging.

Toen in 2015 voor het eerst moeder werd, raakte dat in een stroomversnelling. Ik werd compleet overspoeld door een enorm gevoel van liefde zoals ik dat nog niet kende. Daarbij ook een groot gevoel van verantwoordelijkheid, angst en onzekerheid. Het deed me nogal wat.

Toen Luuk een schedelafwijking bleek te hebben, besefte ik in een flits wat het meest belangrijk is in dit leven. Namelijk dat liefde écht alles is, hoe kostbaar tijd samen is en dat je gezondheid je grootste goed is.

Het moment dat
mijn leven veranderde

En ook al voelde alles anders, het leven ging door. Ik zou een geweldige moeder zijn. En óók weer die fijne hardwerkende collega, én weer die gezellige vriendin, én zorgzame dochter.. Allerlei verwachtingen waaraan ik moest voldoen. Vooral van mezelf.

Maandenlang ging er energie verloren aan werk waar ik geen voldoening uit haalde. Voordat ik moeder werd kon ik dat compenseren door op te laden als ik vrij was, maar nu lukte dat niet meer. 

Mijn lijf ging haperen. De migraine, die al vanaf mijn 16e had, werd erger. Ik was continu moe, had een mega kort lontje en ik was te zwaar. Mijn eigen gezondheid ging achteruit en ik wist niet wat ik daaraan kon doen. En gezondheid heeft me altijd gefascineerd, maar helaas niet altijd op een positieve manier. Vanaf mijn puberteit was ik flink aan het jojo’en en telde ik dagelijks calorieën. Dit zorgde voor onzekerheid en een verstoorde relatie met eten, maar nog meer voor een verre van optimale gezondheid! 

En toen kwam ik op een punt waar ik mij door de dagen heen worstelde en wachtte tot het makkelijker zou worden. Het voelde alsof ik langs de zijlijn stond van mijn leven, in plaats van er middenin.

Ik wist dat ik me beter kon voelen dan ik deed, en dat er veel meer in me zat dan wat ik liet zien. Maar hoe dan? Want tijd of energie voor alles waar ik vroeger van droomde had ik al helemaal niet! Maar verandering gaat natuurlijk niet vanzelf, daar had ík wat in te doen.. Toen ik heftige burn-outklachten kreeg en tot dát inzicht kwam, veranderde dat alles.

linda de groot

Het was klaar

Ik wilde de puzzel van mijn eigen gezondheid oplossen

Ik pakte de regie terug en werd volledig teruggeworpen op twee vragen: “Wie wil ik zijn?” en “Wat wil ik écht?”. And so the journey began..

Sindsdien heb ik veel geleerd en alle hulp aangegrepen die ik daarbij kon krijgen. Ik leerde dat goed voor mezelf zorgen de sleutel is. Ik ontdekte wat mij energie geeft en kost, welke voeding optimaal voor mij werkt en ik nam afscheid van overtuigingen die mij niet meer dienden. Er ging een wereld voor me open. Nu, zo’n 10 kilo lichter, zonder migraine en met veel meer energie, weet ik wat goed voor mijn gezondheid is. 

En ik vroeg me af: waarom weten mensen zo weinig over de invloed van voeding, stress en andere factoren op onze gezondheid? En over wat je zelf allemaal kunt doen om je beter te voelen? Waarom krijgen we zo makkelijk medicijnen en hormonen voorgeschreven, maar worden we niet geholpen om de oorzaak aan te pakken? 

Een nieuwe start

Ineens wist ik wat ik hier te doen heb. 

Dus ben ik opleidingen gaan volgen tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach en orthomoleculair adviseur. Opleidingen waarbij verder gekeken wordt dan alleen naar één onderdeel en allemaal wetenschappelijk onderbouwd. Het totaalplaatje van body en mind blijkt zo belangrijk, deze wil ik niet los van elkaar zien.

Ik weet hoe het is om het gevoel te hebben dat je lijf je in de steek laat. Om niet lekker in je vel te zitten en te weinig energie en vage klachten te hebben. Ik weet ook hoe het is om dit gevoel wel weer te hebben, en hoe het proces hiernaar toe eruit kan zien. En daar wil ik jou bij helpen.

Als coach en orthomoleculair expert ben ik dus eigenlijk weer terug naar mijn droom van vroeger: ik kan iets waardevols betekenen voor een ander én ik doe wat ik ontzettend leuk vind 😉

Ik ben ervan overtuigd dat je je gezondheid en je leven voor een groot deel zelf in de hand hebt, ongeacht in welke fase je zit.
Als je voélt dat er iets anders kan: this is the moment. 

linda-de-groot-8

Investeren in je lichaam en je gezondheid, iets wat je niet kunt vervangen, is de beste investering die je kunt doen. Want jouw gezondheid is goud waard!

O

Inmiddels heb ik vele mensen van diverse klachten afgeholpen en de volgende coach & orthomoleculaire opleidingen afgerond:

Mee bezig:

Ook ben ik als erkend kwalitatief orthomoleculair expert aangesloten bij beroepsvereniging CAT. 

CATvirtueelschild 2022

Zo wat een zware kost hé? Tijd voor iets luchtigers.

Dit ben ik ook:

En nu is het jouw beurt

Ik ben oprecht heel benieuwd. Wie ben jij? Welke klachten of verlangens heb je? Waar loop je tegen aan?

Als er op dit moment ook maar iets is waar je in vast loopt en je hebt het idee dat ik je kan helpen, vul het formulier hieronder in.

Vertel me wat je uitdagingen zijn en laten we samen kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Mijn wens is om iedereen verder te helpen als ze met mij in contact komen. Soms is dat door een samenwerking aan te gaan, maar ik verwijs je net zo lief door naar een andere therapeut of coach als ik voel dat hij/zij jou beter zou kunnen helpen. Ik geloof namelijk niet in concurrentie. Ik geloof in iemand helpen door hem/haar met de juiste persoon te matchen.

Laat het me weten door onderstaand contact formulier in te vullen. Ik reageer binnen twee dagen op je bericht.