Recept

Noten – cacao – dadelballetjes (kids-proof!)

Zo blij met deze vondst! Had ik dit maar eerder ontdekt denk ik nu.

Deze dadelballetjes met noten, cacao en kokos zijn namelijk een superlekkere en gezonde snack.

Ook m’n kids smullen hiervan, en daar word ik weer blij van want zo krijgen ze tenminste lekker veel van die gezonde vetten binnen. Perfect voor in de lunchtrommel mee naar school!

Ik probeer nu dus altijd een voorraadje in mijn vriezer te hebben.

Gezond eten is niet moeilijk, het is een kwestie van een beetje tijd vrijmaken voor enige voorbereiding 😉


Dit heb je nodig voor ongeveer 20 balletjes:

  • 300 gram dadels (zonder pit). Kies het liefst voor die grote zachte medjoul dadels.
  • 220 gram ongebrande noten. Ik koos hier voor een mix van paranoten, walnoten, cashewnoten en amandelen. Varieer er vooral lekker op los.
  • 15 gram zelf gemalen lijnzaad (even 10 tellen in de elektrische koffiebonen maler en voilà! (= optioneel, je kan dit ook achterwege laten en 15 gram meer noten toevoegen)
  • 15 gram zonnebloempitten (= optioneel, je kan dit ook achterwege laten en 15 gram meer noten toevoegen)
  • 80 gram kokosolie
  • 3 flinke eetlepels cacaopoeder
  • kokosrasp en/of hagelslag om de balletjes door te rollen. Mijn kids gruwelen van kokosrasp, dus voor hen maak ik ze met hagelslag 🙂

Zo maak je het:

Snijd (of tip: knip!) de dadels in stukjes. Als je wat hardere dadels hebt: laat ze dan eerst 15 minuten wellen in een kommetje met warm water. Giet daarna af.

Doe de noten, evt. de pitten, de kokosolie en cacao in de keukenmachine en mix alles goed fijn.

Als het erbij past: doe daarna de dadels erbij en mix nog een keer tot ook de dadels goed fijn zijn en je een smeuïg mengsel hebt. Als je niet een hele grote keukenmachine hebt (zoals ik): haal dan eerst leeg voordat je de dadels erin doet en kneed het mengsel daarna in een grote kom met je hand goed door elkaar. Voeg daarbij ook het reeds gemalen lijnzaad toe.

Pluk er vervolgens steeds een stukje deeg af en draai balletjes van zo’n 2 à 3 cm groot.

Doe de hagelslag of kokosrap in een schaaltje of diep bord en rol de balletjes erdoorheen. Tadaa!

Je kunt de balletjes drie dagen bewaren in de koelkast. Tip: vries ze in! Je kunt ze dan wel tot twee maanden bewaren.

Hi, ik ben Linda!

Een positieveling en levensgenieter, vól passie voor gezondheid & voeding.
Geboren in Schagen en woon nu met veel plezier met mijn vriend en 2 zoons (2015 en 2017) in een dorpje vlakbij Amersfoort. 

Ik weet hoe het is om weinig energie te hebben en te strugglen met je gezondheid en de vraag hoe je het beste uit je lichaam én je leven kunt halen. Ik weet ook hoe het is om dit gevoel wel weer te hebben!

Mijn bedrijf is opgericht vanuit de overtuiging dat iedereen eenvoudig haar gezondheid, balans en levensgeluk drastisch kan verbeteren. Hoe mooi om te ontdekken hoe dat voor jou werkt! Zodat je ziet dat een fit en energiek lijf én leven ook voor jou mogelijk is! En daar wil ik jou bij helpen.  

Meer info?

NIEUWSBRIEF

Stop me in je inbox! Regelmatig een portie verse inspiratie, toffe leefstijl- & voedingsweetjes en praktische tips.

Meer lezen?

Recept glutenvrije broodjes havermout 2

RECEPT