Recept

Makkelijke hummus

Hummus, wie kent het niet? Ik hou ervan. 

Alleen zit er in de hummus uit de supermarkt vaak voor nog niet eens 50% kikkererwten in, kijk maar eens op de verpakking.. Wat zit er dan voor die overige 50% in? Nou, vaak in ieder geval flink wat zonnebloemolie. En voor o.a. een gezonde vetzurenbalans willen we die zonnebloemolie, die bomvol omega 6 zit, liever vermijden (meer weten hierover? Lees dan in dit blog (link naar blog: top 4 supplementen) het stukje over Omega 3 maar eens)

Daarom maak ik mijn hummus zelf. Easy peasy, en nog stukken lekkerder ook!

De kikkererwten zorgen voor een flinke dosis vezels en eiwitten en de tahin maakt het af met een dosis goede vetten. Vanaf nu wil je nooit meer anders 🙂

En varieer ook met je hummus! Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om wat stukjes gare pompoen toe te voegen voor een mildzoete variant. Ook koriander en pijnboompitten als topping doen het goed. Of zongedroogde tomaatjes, reepjes dadel en olijven.. Hmmm.. Heerlijk voor bij een borrel als dip, op een salade als een soort dressing of smeer een dikke laag op een rijstewafel en top af met plakken avocado. 

Geniet ervan!

Recept hummus 2

Dit heb je nodig voor een goede voorraad hummus:

  • 400 gram kikkererwten. Het beste is om de gedroogde te kopen en deze zelf te weken en koken. Maar soms kiezen we voor gemak, want het hoeft niet altijd een 9 te zijn 😉 Kies dan voor een glazen pot bio kikkererwten
  • 1 grote eetlepel tahin (sesampasta)
  • Scheut olijfolie, extra vierge
  • 1 eetlepel kwark, of plantaardige yoghurt. Ik gebruikte nu de kefir hangop van Rauw Power. Je kan dit ook achterwege laten en iets meer olijfolie gebruiken.
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook, geperst of in kleine stukjes
  • Sap en schil van een bio citroen, schil geraspt
  • Snuf peper en Keltisch zout
Recept hummus 3

Zo maak je het:

Week en kook de kikkererwten volgens etiket, of als je gebruikt maakt van een pot: spoel de kikkererwten goed af onder warm water, net zolang tot er geen schuim meer vanaf komt. 

Voeg alle ingrediënten bij elkaar en pureer alles in je keukenmachine of met je staafmixer tot een romige puree. Verdun eventueel nog met wat olijfolie indien nodig.

De hummus is vijf dagen houdbaar in de koelkast. Tip: verdeel over glazen potjes en vries een aantal porties in. 

Hi, ik ben Linda!

Een positieveling en levensgenieter, vól passie voor gezondheid & voeding.
Geboren in Schagen en woon nu met veel plezier met mijn vriend en 2 zoons (2015 en 2017) in een dorpje vlakbij Amersfoort. 

Ik weet hoe het is om weinig energie te hebben en te strugglen met je gezondheid en de vraag hoe je het beste uit je lichaam én je leven kunt halen. Ik weet ook hoe het is om dit gevoel wel weer te hebben!

Mijn bedrijf is opgericht vanuit de overtuiging dat iedereen eenvoudig haar gezondheid, balans en levensgeluk drastisch kan verbeteren. Hoe mooi om te ontdekken hoe dat voor jou werkt! Zodat je ziet dat een fit en energiek lijf én leven ook voor jou mogelijk is! En daar wil ik jou bij helpen.  

Meer info?

NIEUWSBRIEF

Stop me in je inbox! Regelmatig een portie verse inspiratie, toffe leefstijl- & voedingsweetjes en praktische tips.

Meer lezen?