Recept

Healthy bowl met zalm, zoetzure komkommer, mango, wakame en chiazaad

Ik ben fan van bowls! Ik vind het het ultieme comfort food en ik kan er eindeloos mee variëren. Deze keer maakte ik er eentje met gerookte zalm, mango, komkommer & wakamé. Nog lekkerder vind ik het met verse rauwe zalm, maar de visboer (waar ik het liefst mijn verse vis haal) staat hier alleen op vrijdag en vandaag is het dinsdag 🙂 Daarom bedacht ik een variant met gerookte zalm en ik kan je vertellen: het smaakte erg lekker!

Ik koos voor een mix van zilvervliesrijst & broccolirijst. Dit om het nog net wat voedzamer te maken door de broccoli en een overkill aan rijst te voorkomen. Als ik soms ergens een bowl bestel en drie kwart bestaat uit rijst vind ik dat zo’n afknapper.. Een beetje rijst is prima, maar groenten, goede vetten & eiwitten mogen domineren! Zorgt er ook voor dat je langer verzadigd blijft en geen after lunch dip krijgt, want je bloedsuikerspiegel blijft veel stabieler. 

En wist je dat wakame een echte superfood is? Zeewiersalade, of ‘goma wakame’ in het Japans, wordt gemaakt van een eetbare soort zeewier en zit bomvol vitaminen en mineralen! Het is ook een bron van o.a. jodium en calcium. Jodium vind je vooral in voedsel uit de zee, als vis, schaaldieren en dus zeewier. Als je weinig brood eet (zoals ik) is regelmatig uit de zee eten om je jodium aan te vullen dus een dikke aanrader.  

Recept pokebowl 2

Dit heb je nodig voor 2 bowls:

  • 100 gram gerookte zalm
  • 50 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram broccolirijst (of maak een stronk broccoli fijn met bijv. een keukenmachine)
  • 1 rijpe mango
  • 1/3e komkommer
  • 60 gram wakame (zeewiersalade, te koop bij de toko en de betere supermarkt)
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 3 eetlepels (appel)azijn
  • 1 theelepel kokosolie
  • Naar smaak sojasaus en/of wasabimayonaise
Recept pokebowl 3

Zo maak je het:

Gebruik een dunschiller of kaasschaaf om de komkommer in dunne repen te snijden. Doe ze in een diep bord en druppel de appelazijn erover. Laat dit lekker even marineren.

Kook de rijst gaar en laat uitdampen. Doe intussen de kokosolie in een wok of koekenpan, voeg de broccolirijst toe en wok in 1 a 2 minuten beetgaar. 

Hussel de zilvervlies- en broccolirijst door elkaar en verdeel over de twee kommen of diepe borden.

Leg nu de andere ingredienten bovenop de rijst. Snij de mango in stukjes en leg dit erop, doe dit ook met de zalm, wakame, chiazaad en zoetzure komkommer. Voeg naar smaak nog wat sojasaus en/of wasabimayo toe. Eet smakelijk!

Hi, ik ben Linda!

Een positieveling en levensgenieter, vól passie voor gezondheid & voeding.
Geboren in Schagen en woon nu met veel plezier met mijn vriend en 2 zoons (2015 en 2017) in een dorpje vlakbij Amersfoort. 

Ik weet hoe het is om weinig energie te hebben en te strugglen met je gezondheid en de vraag hoe je het beste uit je lichaam én je leven kunt halen. Ik weet ook hoe het is om dit gevoel wel weer te hebben!

Mijn bedrijf is opgericht vanuit de overtuiging dat iedereen eenvoudig haar gezondheid, balans en levensgeluk drastisch kan verbeteren. Hoe mooi om te ontdekken hoe dat voor jou werkt! Zodat je ziet dat een fit en energiek lijf én leven ook voor jou mogelijk is! En daar wil ik jou bij helpen.  

Meer info?

NIEUWSBRIEF

Stop me in je inbox! Regelmatig een portie verse inspiratie, toffe leefstijl- & voedingsweetjes en praktische tips.

Meer lezen?