Ik ben dol op wraps. Ook ideaal voor met kids: allemaal schaaltjes op tafel en lekker je eigen wrap vullen. Gezellig en gezond. Maar die kant en klare wraps… Ze begonnen me steeds meer tegen te staan, want niet echt een gezonde keuze met al die conserveringsmiddelen en gluten.
Dus, what to do? Zelf iets maken! Ik moet eerlijk bekennen dat ik het een beetje voor me uit schoof, want niet heel makkelijk om de juiste ingrediënten en doseringen uit te dokteren. Toen ik er eenmaal mee aan de slag was gegaan heb ik inderdaad een aantal pogingen moeten doen voordat ik tevreden was. Maar het resultaat is goed! En wat ook fijn is: doordat er wortels inzitten heb je met de wraps ook gelijk al een beetje groente binnen.
Ze zijn voor mij trouwens ook een hele fijne vervanging van brood. Ik maak er dan ook graag een paar extra en beleg ze de volgende dag voor de lunch. En mijn kinderen vinden ze zelfs al pannenkoeken ook zeer geslaagd 🙂
Dit heb je nodig voor ongeveer 6 tot 8 wraps:
– 4 eieren
– 200 gram havermout
– 400 gram wortels
– 250 ml plantaardige melk (ik gebruikte cashew drink van Rude Health, maar een amandel-, kokos- of havermelk kan ook)
– 200 à 300 ml water
– ghee om in te bakken
– snufje keltisch zout
Zo maak je het:
Schil de wortels snijd ze in kleine stukjes van ongeveer 1 cm. Doe de stukjes wortel samen met de eieren en een snufje keltisch zout in een kom. Gebruik de staafmixer om de ei en wortel helemaal fijn te mixen.
Doe daar vervolgens de havermout en plantaardige melk bij en mix tot een mooi beslag. Het is nu waarschijnlijk wel flink dik, dus voeg water toe tot het de juiste dikte heeft. Het hoeft niet zo dun te zijn als pannenkoekenbeslag, maar te dik is ook niet handig want dan worden je wraps te compact.
Smelt vervolgens een beetje ghee in een koekenpan en bak de wraps stuk voor stuk, net zoals je pannenkoeken bakt. De truc zit ‘m in op middenhoog vuur langzaam gaar bakken. Gebruik een goede spatel en wees voorzichtig met omkeren, want ze kunnen wel vrij makkelijk breken.
Beleg de wrap hoe jij wilt! Lekker traditioneel met gehakt, bonen, mais, sla, paprika en avocado bijvoorbeeld! Ook heerlijk als lunchgerecht met bijvoorbeeld kipfilet, geitenkaas, komkommer en rucola. Of huttenkase, zalm, avocado en paprika, hmmm. Geniet ervan!