linda de groot

Gezondheidstraject

Duurzaam een gezond en energiek leven

Als jij er klaar voor bent om diepgaande veranderingen te maken in je leefstijl, voeding, gezondheid en energie.

blaadje lichtgroen linda de groot 1

Vier maanden samen aan de slag, waardoor jij:

…meer rust ervaart en bruist van energie. Je merkt dat je straalt en je weer opgewekt & relaxed voelt!

…ijzersterke positieve & gezonde gedragspatronen ontwikkelt.

…de signalen van je lichaam leert herkennen én weet wat je eraan kunt doen, zodat (vage) klachten verminderen of verdwijnen.

…werkelijk kiest voor jezelf en voor jouw unieke en energieke lievelingsleven!

Je vraagt je weleens af...

Of je niet meer zou "moeten" genieten.. Want je hebt alles toch prima voor elkaar?

Leuk huis, baan, druk sociaal leven, misschien wel een gezin. Wat je doet, doe je graag goed. En ondertussen ligt er flink wat op je bordje. Je wilt leuke dingen doen met vrienden en er zijn voor de mensen om je heen. Sporten, er goed uitzien, het huis op orde hebben én goed voor jezelf zorgen zijn slechts een paar dingen van je ToDo-lijst.

Alleen, de laatste tijd gaat dit niet meer vanzelf.

Je voelt onrust

Je merkt dat het steeds meer moeite kost om gefocust en opgewekt te zijn. Je voelt je gejaagd en staat altijd ‘aan’. Je schiet vaker uit je slof dan je lief is, waar je je achteraf weer rot over voelt. 

Ook gaan je klachten als weinig energie en prikkelbaarheid je steeds meer belemmeren.

Dat frustreert je, want je wil juist die vrolijke en energieke persoon zijn! 

En dat stemmetje in je hoofd zegt dat écht ontspannen zonde is van je tijd. 

Gezond eten is iets wat je belangrijk vind, maar nóg iets op je todo-lijstje wat zwaar aanvoelt. De inspiratie ontbreekt en je twijfelt wat echt goed voor je is. En tijd om lang in de keuken te staan heb je al helemaal niet.

Naar buiten gaan voor een wandeling of sporten schiet er steeds vaker bij in, want ‘druk druk’ of geen puf meer. Aan het einde van de dag wil je het liefst op de bank ploffen.

Eenmaal op die bank check je nog even wat mail en socials en na een serietje op Netflix gaan je gedachten nog steeds alle kanten op. Met een ontevreden gevoel rol je (vaak te laat) je bed in. 

Na een onrustige nacht wil je de volgende ochtend het liefst nog 10x snoozen.

linda de groot

Je herkent je in (een aantal van) deze dingen:

Gewichts- / voeding issues

(snaaibuien, ”moeten” eten, moeilijk
afvallen of aankomen, overgewicht)

energie klachten

(vermoeidheid, duf wakker worden, slaapproblemen, geen focus, brain fog)

Spanningsklachten

(opgejaagd gevoel, mood swings,
hoofdpijn, onrust, kort lontje,
stress- / burn-out klachten)

vicieuze cirkel

Maag / Darmklachten

(opgeblazen gevoel, buikpijn,
zuurbranden, winderigheid,
onregelmatige stoelgang, obstipatie)

Hormonale klachten

(geen of onregelmatige cyclus, pijnlijke menstruaties, PMS, overgangsklachten, migraine)

Huid-/haarklachten

(acne, eczeem, haaruitval, droge huid)

Je lichaam probeert je hier iets mee te vertellen

Ergens vóel je dat je iets wezenlijks moet veranderen

Maar je weet niet precies waar je klachten vandaan komen, laat staan wat je eraan kunt doen. Je hebt wel wat dingen geprobeerd, maar niets lijkt echt de oplossing te zijn.

Ik weet als geen ander dat je de signalen van je lichaam niet (lang) moet negeren. Want weet je? Dat lijf van je zal alleen maar harder gaan schreeuwen. 

Stop met je kop in het zand steken en 'zo erg is het niet'. Je hebt maar 1 lichaam. Luister ernaar & koester het.

linda de groot

In het coachtraject help ik jou naar

Fysieke balans

Mentale / emotionele balans

Werk / privé balans

Laten we het samen doen

Waarom met mij werken?

Ik maak jouw gezondheid een begrijpelijk iets. Zodat je snapt hoe je lijf en hoofd werken en wat het nodig heeft. Door rust in je systeem te brengen en je lijf te voorzien van de voedingsstoffen die JIJ nodig hebt, activeer je het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Dit heeft een enorm positief effect op je klachten, stemming en energie. Je gaat zien dat dit proces geen strijd hoeft te zijn, omdat jouw lichaam een intelligent systeem is dat altijd vóór je werkt.

Ik zie jouw behoeften en verlangens
Je wilt veel. Alles uit het leven halen. Bent ambitieus. Dat snap ik. We zijn allemaal zoekende naar een goede balans, met enerzijds rust en peace of mind en anderzijds vol energie om jouw droomleven te creëren en al je briljante ideeën werkelijkheid maken. Inmiddels heb ik ontdekt hoe dat werkt voor mij en ik help je graag ontdekken hoe dat werkt voor jou. 

Gespecialiseerd orthomoleculair expert & vitaliteitscoach
En nee, ik ben niet ‘de zoveelste coach’ die jou helpt op basis van alleen eigen ervaring. Met mijn aantoonbare kennis én praktijkervaring als orthomoleculair specialist én integraal leefstijl- en vitaliteitscoach weet ik ook wat jij nodig hebt om daadwerkelijk en duurzaam resultaat te boeken.

linda-de-groot-16

Balance is not something you find,
it’s something you create.

O

Wat gaan we precies doen?

Vier maanden 1 op 1 coaching

Bestaande uit 5 (online) consulten van 1 à 1.5 uur. Ook als het even tegenzit of je de drive niet kan vinden, dan hoef je het niet alleen te doen. Ik ben namelijk beschikbaar voor jou! Via de app of mail kun je me al je vragen stellen, struggles delen en kunnen we jouw stappen vieren. 

EMB test en suppletieadvies

We nemen eerst uitgebreid jouw gezondheid door. Wat zijn je klachten, waar loop je tegenaan en hoe kan voeding je helpen om de eerste stap te zetten naar meer energie? We doen dit onder andere door te beginnen met een bloedtest, die helpt om de prioriteiten voor jouw lijf te bepalen (lees hier meer over de bloedtest).

Eetplan op maat

Voeding is een essentieel onderdeel in jouw gezondheid. Het kan zelfs een grote bijdrage leveren aan klachten doen verdwijnen! Aan de hand van jouw klachten én jouw leven kijken we welke voeding bij jou past. Makkelijk en haalbaar, zodat je het ook echt gaat doen en je gaat merken dat goed eten helemaal niet zo ingewikkeld of úren in de keuken staan is. 

Leren luisteren & herkennen

Door echt te luisteren naar je lichaam (in plaats van er tegen te strijden), te onderzoeken en voelen wat je nodig hebt en daar vervolgens naar te handelen kun je jouw systeem tot rust brengen, ruimte creëren en lichaam en geest weer goed laten (samen)werken. We zullen bij vrouwen ook de hormonale cyclus meenemen, dit zal zo inzicht gevend en waardevol zijn!

Stress, bewegen, slaap en leefstijladvies

Ik ga je inspireren door veel tips met je te delen over o.a. ademhaling, stressmanagement, persoonlijke verzorging, beweging, het optimaliseren van je slaap, hormoon verstorende stoffen enzovoort. Gezondheid is nog zoveel meer dan alleen voeding!

Werken op alle vlakken van je gezondheid

We werken op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Want body & mind zijn onlosmakelijk verbonden.

Bijvoorbeeld: wat is de invloed van je mindset en hoe speelt je gevoel hierin mee? Waar zitten je energielekken?  Waar liggen jouw grenzen? Wie wil je zijn en wat mag je daarin nog doen? Je zult helderheid krijgen in dit soort onderwerpen die bij jou spelen.

Ervaringen van anderen

Over mij en coaching

"Tijdens de gesprekken met Linda voelde ik me direct op mijn gemak. Ze luistert goed en ik vond (h)erkenning van de dingen waar ik mee zat. Ze stelde goede vragen en ze heeft me veel inzichten, adviezen en praktische tips gegeven die echt passen bij mij, met name op het gebied van voeding, ontspanning en mindset. Het belangrijkste wat ze me heeft geleerd: kleine stapjes nemen. Het moet niet voelen als ‘moeten volhouden’. Dit is bij een blijvende verandering noodzakelijk. Ik ben blij dat ik Linda tegen mocht komen en beter voor mijzelf leer zorgen, wat ik als jonge, nieuwe moeder vrij lastig vind.”
Margreet Vogelaar
"Ik ben bij Linda geweest omdat ik een gezonde levensstijl wil hebben én behouden, en daarvoor miste ik nog wat inzicht. Na mijn zwangerschap wilde ik graag aan de slag met gezond en verantwoord afvallen. Dus niet crashen, maar meer duurzaam, en ik wilde graag geholpen worden door iemand die er echt verstand van heeft. Na wat app en mailcontact een heel fijn gesprek bij Linda gehad. Over balans, mijn eet, sport en ontspanningspatroon. Wat ik vooral fijn vond was dat het mij duidelijke handvaten gaf. Ik was al goed op weg, maar door wat kleine aanpassingen krijg ik betere voeding binnen en neem ik meer tijd voor bewuste ontspanning. Ik ben erg blij met deze inzichten, tips en de fijne gesprekken.”
Lotje vd Pol
"Toen ik Linda leerde kennen voelde ik direct een klik. Ze is ontzettend lief, energiek en oprecht geïnteresseerd. Blij en dankbaar dat ze op mijn pad is gekomen. Met twee jonge kindjes thuis, vind ik het een uitdaging om gezonde voeding binnen te krijgen. Daarnaast heb ik door PMDD last van hormoonschommelingen in mijn cyclus. Ze kon me goed vertellen waar bepaalde klachten vandaag kwamen, waar bepaalde tekorten aan voedingsstoffen zitten en hoe ik dat kan verbeteren d.m.v. voeding, supplementen & leefstijl. Ik heb daardoor waardevolle inzichten gekregen. Koken is niet mijn hobby, dus belangrijk voor mij is dat het makkelijk is. Daar dacht ze goed in mee en ze kwam met makkelijke tips en voorbeelden. Dankjewel lieve Linda voor de fijne gesprekken en waardevolle inzichten!"
Kim Dijkman
"De gesprekken met Linda waren heel fijn. Ze neemt alle tijd en stelt daarbij goeie vragen waardoor je echt over jouw eigen leven en leefstijl moet gaan nadenken en tot de kern komt. Mijn grootste doel is om meer energie te krijgen en meer balans gedurende een dag. Ze heeft veel tips en adviezen gegeven die perfect aansluiten op mijn doel. Bedankt Linda voor de goeie inzichten, je bent een fijne gesprekspartner en een mooi mens!“
Karin
Previous slide
Next slide

Nog even op een rijtje

4 maanden coaching voor 1077 euro

Wist je dat veel werkgevers willen betalen voor jouw coachtraject? Vanuit het potje persoonlijke ontwikkeling, scholing, verzuimpreventie/reductie of vitaliteit is er vaak veel mogelijk. Je kunt dit bespreken met je werkgever, ik kan vervolgens een offerte op maat maken.

Veelgestelde vragen

Dat valt reuze mee. Het mooie is dat het traject en het proces wat je daarmee in gang zet ook gewoon heel leuk is. Je werkt aan een betere versie van jezelf en hier heb je je leven lang profijt van! En geloof me: ik snap dat je het al druk genoeg hebt. Het uitgangspunt is dan ook dat het goed is in te passen in jou leven en dat het je vooral geen stress geeft. Natuurlijk vraagt het wel wat van jou als je resultaat wilt behalen, maar weet dat we echt niet alles in 1x omgooien. We gaan stap voor stap samen kijken naar hoe het in te passen is in jouw leven. Ook moet het eenvoudig blijven: een easy eetplan (geen dieet) en praktische tips. Genieten staat bovenaan, dus we gaan niets waar jij van geniet helemaal uit je  voedingspatroon halen.

Nee, de zorgverzekering vergoed dit niet. Maar als je in loondienst bent kan het traject mogelijk wel (deels) vergoed worden vanuit potjes voor persoonlijke ontwikkeling, scholing, verzuimpreventie/reductie of vitaliteit van je werkgever. Vraag dit vooral even na bij je leidinggevende of HR. Werkgevers willen natuurlijk ook graag fitte medewerkers! Zij hebben er namelijk ook profijt van als jij lekkerder in je vel zit en je met energie je werk kunt doen. Als je werkgever hiervoor open staat kan ik een offerte op maat maken.

Nee. Ik geloof niet in diëten en strakke voedingsschema’s. Ik wil jou leren wat gezonde voeding is en hoe het werkt in je lichaam. Zodat je zelf gezonde keuzes kunt maken. Op deze manier ontwikkel je een leefstijl bij jou past en waar je blij van wordt! Uiteraard krijg je wel veel tips en zal ik ook voorbeeld recepten en betere alternatieven voor bepaalde producten met je bespreken. Ook is de kans groot dat ik je aan het begin van het traject vraag om je voeding voor een korte periode bij te houden, om meer inzicht te krijgen.

Bij offline coaching kom je langs bij mij, vlakbij Amersfoort. Bij online coaching spreken we online af en kun je vanuit huis de coaching doen. Ideaal als je verder weg woont. Contact maken kunnen we overal!

Dan brengen we die kosten in mindering op het traject. Als je liever geen test wilt doen, doen we daarvoor in de plaats een uitgebreide leefstijl- en voedingsanalyse d.m.v. vragenlijsten en het intakegesprek. Dat geeft ook al veel inzichten waar we vervolgens mee aan de slag gaan samen.

We gaan een deep dive maken in jouw gezondheid en leefstijl waarin ik echt naar het totaalplaatje kijk. De totale aanpak van je fysieke gezondheid, mentale veerkracht, emotionele balans en het versterken van je identiteit is super waardevol. Je gaat de regie weer pakken over je leven en ik leer je alles over je lijf en goede voeding. Tegelijkertijd heb ik ook een heel praktische en nuchtere benadering. Ik combineer hierin mijn orthomoleculaire expertise en ervaring op het gebied van voeding, beweging, slaap, hormonen en stress met de EMB-test en persoonlijke 1:1 aanpak, wat echt compleet anders is voor jou dan voor je buurvrouw. We kijken dus echt wat werkt voor jou, waar jouw behoeften liggen en wat wat bij jou en jouw leven past. Dus ook qua werk en toekomstdromen. Want mijn ervaring is: alles hangt met elkaar samen en deze onderwerpen spelen vaak een rol in jouw totale vitaliteit. Het is dus echt maatwerk! 

Het is wetenschappelijk bewezen dat 97% van de mensen nieuwe gewoontes niet volhouden als ze te veel in 1x veranderen. Het is dus vrijwel voor iedereen onmogelijk om bepaalde gewoontes of een andere leefstijl vanaf dag 1 volledig door te voeren. Het is super frustrerend als het niet lukt en is ook ontzettend tijdrovend. Daarom gaan we stap voor stap aan de slag. Dit is de enige manier die werkt als je blijvend een moeitelozer gezonder leven meer in balans wil creëren voor jezelf. Gun jezelf de tijd. Je hebt er nog jaren plezier van als je het rustig opbouwt.

Als je niet gelooft in een holistische aanpak of als je een quick fix wilt zonder de oorzaak aan te pakken, dan ben je bij mij niet aan het goede adres. Ook als je op dit moment ernstig ziek bent kun je beter andere hulp zoeken. 

Daarnaast is motivatie een belangrijke voorwaarde. Als jij niet écht gemotiveerd bent om met jezelf, voeding- en leefstijlaanpassingen aan de slag te gaan, dan is dit niet het juiste traject voor jou.

Heb je interesse in het coachtraject?

Of twijfel je of dit iets voor je is?

Ik wil jou graag leren kennen! Vul onderstaand formulier in en ik neem binnen drie werkdagen contact met je op om even kennis te maken en te bespreken of ik je kan helpen.

linda de groot