Recept

Gezonde chocoladepasta (kids-proof!)

Chocoladepasta: is dat voor jou net zo’n quilty pleasure als voor mij? Ik eet het echter nauwelijks, want ik besef me met elke hap: wauw, ik ben nu gewoon een lepel suiker & palmolie naar binnen aan het werken. En mijn kinderen wil ik dat ook niet aandoen.. 
Dus ging ik op zoek naar een gezonder alternatief en tadaa!! Bij deze!


Na een experiment met hazelnoten als basis (te kruimelig, qua smaak wel lekker maar door de structuur steevast afgekeurd door de kleine spruiten) kwam ik uit op een basis van jawel: kidneybonen! Vol vitaminen, mineralen en rijk aan vezels. Smeuïg, voedzaam en gecombineerd met dadels en cacaopoeder écht heel lekker.


Wist je dat cacaopoeder ook echt gezondheidsbom is? Vol met o.a. magnesium en antioxidanten, die vrije radicalen in je lichaam opruimen, vetverbranding stimuleren en bijdragen aan een gezond hart en gezonde bloedvaten.

Gebruik bij voorkeur de kidneybonen die je gedroogd koopt en zelf een nachtje laat weken. Hiermee omzeil je o.a. de ongezonde lectines en fytinezuur die we in blik en zak vinden. Maar heb je net als ik daar niet altijd van tevoren aan gedacht of geen tijd voor, dan is er nog wel een sluipweggetje. Gebruik in dat geval bij voorkeur de bio bonen uit glazen pot en spoel deze lang en goed af met warm water. Dat verwijdert niet alle antinutriënten, maar wel een deel. Waarom er nog steeds ‘opwarmen in eigen vocht’ op zo’n pot staat is mij een raadsel…

Je kunt deze pasta zo’n 5 dagen in de koelkast bewaren. Tip: vries een deel in. Hierdoor hoef je maar één keer aan de slag in de keuken en heb je er een stuk langer plezier van.

Recept gezonde chocopasta 1

Dit heb je nodig voor een potje vol:

  • 250 gram kidneybonen uit pot, of 100 gram gedroogd
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 3 grote dadels
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ theelepel kaneel, bij voorkeur Ceylon kaneel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 70 a 100 ml cashewdrink (amandelmelk of havermelk kan ook)
  • Snufje (Keltisch) zeezout
  • Optie voor een meer zoete spread: een scheutje honing
Recept gezonde chocopasta 3

Zo maak je het:

Week en kook de rode kidneybonen volgens de instructie op de verpakking. Of als je bent gegaan voor bonen uit pot: doe de bonen in een vergiet en spoel goed af met warm water. 

Ontpit de dadels en snij in stukjes. Doe de kidneybonen samen met de dadels, olijfolie, cacaopoeder, 70 ml cashewdrink, kaneel, snufje zout, citroensap en eventueel wat honing in een kom en pureer met je staafmixer tot je een romige, egale pasta hebt. Voeg eventueel nog een scheutje cashewdrink toe om te verdunnen als het te dik is. 

Als je een keukenmachine hebt kun je die hier ook voor gebruiken.

Verdeel de pasta over meerdere (glazen) potjes of bakjes. Ik doe meestal een week met één bakje en de overige vries ik in voor een later moment.

Geniet ze!

Hi, ik ben Linda!

Een positieveling en levensgenieter, vól passie voor gezondheid & voeding.
Geboren in Schagen en woon nu met veel plezier met mijn vriend en 2 zoons (2015 en 2017) in een dorpje vlakbij Amersfoort. 

Ik weet hoe het is om weinig energie te hebben en te strugglen met je gezondheid en de vraag hoe je het beste uit je lichaam én je leven kunt halen. Ik weet ook hoe het is om dit gevoel wel weer te hebben!

Mijn bedrijf is opgericht vanuit de overtuiging dat iedereen eenvoudig haar gezondheid, balans en levensgeluk drastisch kan verbeteren. Hoe mooi om te ontdekken hoe dat voor jou werkt! Zodat je ziet dat een fit en energiek lijf én leven ook voor jou mogelijk is! En daar wil ik jou bij helpen.  

Meer info?

NIEUWSBRIEF

Stop me in je inbox! Regelmatig een portie verse inspiratie, toffe leefstijl- & voedingsweetjes en praktische tips.

Meer lezen?